Els petards i l'hidrogel no són compatibles!


Aquesta nit és màgica i la més curta de tot l’any, per aquest motiu us volem desitjar una bona revetlla, atípica, però bona al cap i a la fi. De totes maneres, hi ha un gran enemic del foc i dels petards que heu d’evitar. L’heu portat a damunt tot aquest temps de reobertura i ja és imprescindible en aquesta nova normalitat.

Font: Pixabay.es y ElPeriódico de Catalunya.

Des de Sanitat avisen del perill de manipular petards després d’haver utilitzat gel hidroalcohòlic:

Els gels i solucions hidroalcohòliques, per tenir un alt percentatge d’etanol, són inflamables. Si són de naturalesa biocida, han d’incloure en el seu etiquetatge els riscos de manera fàcilment identificable i consells per al seu ús.

Per acabar-ho d’adobar, es recomana que no es desin pots d’hidrogel a llocs on hi pot haver guspires o contacte amb el foc directe.

* Evitar aplicar gels i solucions hidroalcohòliques en zones sensibles o malmeses de la pell o mucoses.

* Mantenir els gels i solucions hidroalcohòliques sempre allunyades de focus de calor com poden ser superfícies calentes, exposició solar directa, flames obertes, espurnes o qualsevol font d’ignició.

* Evitar fumar immediatament després d’usar aquests gels o solucions o en llocs on estiguin emmagatzemats.

* Emmagatzemar-los en un lloc ben ventilat i fresc, i evitar espais on hi hagi canvis de temperatura importants.

* En cas de contacte amb els ulls esbandir-los amb aigua abundant durant diversos minuts. Si la irritació roman, consultar-ho amb un metge.

* En cas d’ingestió, trucar immediatament al Servei d’Informació Toxicològica o anar a un metge d’urgències.

Tot i semblar molt obvi, sovint amb l’ús de pirotècnia, cada any sorgeixen casos de poc sentit comú. Per tant, demanem que aquest any la gent sigui molt responsable amb l’ús dels petards i que, si us plau, no s’utilitzin després d’haver utilitzat gel hidroalcohòlic.

No ens en cansarem mai de repetir-ho.

Així doncs…

beyou_marca-02

~

BONA REVETLLA DE SANT JOAN!