El sàndal i les seves propietats

El sàndal, és qualsevol planta del gènere Santalum (família Santalaceae), especialment la fusta perfumada del veritable sàndal blanc o Santalum album. Les aproximadament 10 espècies de Santalum es distribueixen pel sud-est asiàtic i les illes del Pacífic Sud. Tant l’arbre com les arrels contenen un oli aromàtic de color groc, anomenat oli de sàndal. L’oli s’obté per destil·lació de la fusta al vapor i s’utilitza en perfums, sabons, espelmes, encens i medicaments populars. Entre altres propietats.

A continuació us expliquem, molt ràpidament les principals propietats i beneficis per a la caiguda del cabell, la quan s’ha descobert que podria tenir beneficis interessants. A més a més, us adjuntem un enllaç a l’article de la revista Nature Communications.


Propietats del sàndal i beneficis del sàndal

Les propietats relaxants i per al tractament de pells seques. A més a més, el sàndal té la capacitat de revitalitzar, d’animar, relaxar el cos i la ment, calmar la pell i afavorir la son. Del sàndal s’obté un oli dens, de color daurat, amb aromes subtils i que s’intensifica en una fragància de fustes exòtiques.

sàndal

Per a què serveix el sàndal

Suavitzar la pell seca i esquerdada, millorant la textura de tot tipus de pells.
Calmar la depressió, l’ansietat i els sentiments de pànic. Transmet la sensació d’eufòria.
Millorar la respiració i afavoreix la meditació i la creativitat, gràcies a la seva aroma.
Millorar la qualitat del son, combatent l’insomni.
Espantar a les arnes, col·locant petits sacs perfumats en els armaris amb aquest oli o amb petits encenalls.

La informació d’aquest article ha sigut gràcies a la revista Nature communications, a més a més del portal misremedios.com, d’on s’ha tret la informació per a la redacció d’aquest article.

Per a llegir més articles de perfumeria, no t’oblidis de visitar el nostre blog!