El possible origen del perfum

Segons el lloc web curiosfera-historia.com, l’origen del perfum es remonta fa mil·lenis:

Els primers indicis que tenim que l’home ja feia servir aromes o perfums daten del sisè mil·lenni a.C., a l’Orient Mitjà, fa vuit mil anys. Cremar mirra o nard suposava obediència i respecte, de manera que el perfum, que al principi va funcionar també com desodorant, era un element de luxe.


Es creu que els antics egipcis van ser els precursors al Mediterrani de l’ús d’aromes i fragàncies, ja que preparaven bàlsams perfumats per les seves cerimònies religioses (com la mirra i l’encens). També barrejaven plantes com la rosa i la menta amb olis fins a formar un ungüent amb el qual es perfumaven la pell.

La primera botiga de perfums se li atribueix a Tapputi, una dona de Mesopotàmia que destil·lava flors i altres compostos aromàtics i després els filtrava. El 2005, un grup d’arqueòlegs va descobrir els perfums més antics del món a Pyrgos, Xipre. S’estima que tenien més de 4.000 anys i que eren una ofrena per als déus.

El perfum amb fins cosmètics es va estendre a Grècia, Roma i a tot el món islàmic.

creating perfume
antiquor

Quan va caure l’Imperi Romà, l’ús del perfum va decaure, i no va ser fins al segle XII quan, amb el desenvolupament del comerç internacional, es va tornar a revalorar gràcies a la Xina i el Japó. Durant el segle XVII, el perfum va aconseguir la seva màxima esplendor a França amb el rei Lluís XIV, on la seva cort era coneguda com «La Cour parfumée«). Des de llavors, França ha estat referent en el món dels perfums fins a l’actualitat.

Si vols llegir més articles sobre els perfums, no dubtis en visitar el nostre bloc!